marți, septembrie 16, 2014

Corupția din învățământ este inexistentă pentru politicieni


Prezidențiabilii României nu văd criminalitatea din educație!!!

Pe lângă faptul că sistemul național de educație este  unul complet neperformant, ineficient, neprofesionist, covârșit de lipsuri și incompetență, toți părinții care au copii la școală știu și cât de corupt este acest domeniu cu o importanță majoră pentru viitorul României. Doar politicienii și în special prezidențiabilii cu pretenții de a conduce țara, nu văd, nu vor să știe și tolerează cu bună știință criminalitatea din educație.

Concluzia aceasta poate părea dură, exagerată, extremistă, radicală sau în orice fel ar fi etichetată, dar este dată de realitate. Corupția, criminalitatea, infracționalitatea în școli nu este  etichetată de mine sau de altcineva nemulțumiți de sistem, ci este realitatea crudă, faptică din domeniu. Iar acest lucru îl acuză toți părinții de școlari, fie  elevi de școală primară, gimnaziu, liceu, studenți, care fac eforturi supraomenești și plătesc bani grei să poată asigura copiilor lor condiții decente de a învăța carte.

Dreptul constituțional la învățătură al tuturor copiilor, toată lumea știe numai politicienii nu vor să accepte această realitate, este susținut nu de  ”învățământul gratuit”, care este doar pe hârtie, ci de toți părinții care, în fiecare an, sunt obligați să facă orice pentru a asigura finanțarea școlilor unde învață odraslele lor.

Ca în fiecare an, la începutul unui nou ciclu de învățământ, la deschidere s-au înghesuit politicienii, edilii, popii, în ”buna tradiție” românească să-și facă numărul demagogic, stropit cu agheasma și să arate cât de deștepți sunt, cât de mult au învățat când erau școlari și ce departe au ajuns în ierarhia socială și politică a țării, pe scara valorilor proprii.

Numai că anul acesta a fost unul mai special prin faptul că în incinta unităților de învățământ s-au dat în spectacol și prezidențiabilii, cei ce își doresc să conducă destinele acestei frumoase țări cuprinsă în caracatița corupției și să le croiască un viitor luminos tuturor tinerilor trăitori pe aceste meleaguri. Astfel de acțiuni electorale, condimentate cu prostiile de rigoare debitate cu nonșalanță de demnitarii momentului erau de altfel, de așteptat să se producă. Ar fi fost ceva anormal în  bunul plac al societății și moravurilor românești de astăzi, să nu avem parte de spectacolul anual, la deschiderea anului școlar.

Totuși, ținând cont că principalii actori pentru Cotroceni au călcat pragul școlilor, unii dintre ei foști profesori, alții acuzați de plagiat, pretinși justițiabili și reformatori ai sistemului de aducație, mulți români așteptau să audă și lucruri interesante, importante pentru acest domeniu esențial în dezvoltarea unei națiuni.

Înșelate, zadarnice așteptări. Prezidențiabilii, viitorii mari șefi de stat ai României au debitat demagogic aceleași vorbe sforăitoare, bla, blauri demagogice, cuvântări înălțătoare, mobilizatoare, citate din marii clasici comuniști, promisiuni deșarte, vorbe goale, irealități prezentate cu emfaza adevărului absolut. Chestii siropoase, amintiri de școlari mai mult sau mai puțin învățați, dar trecuți prin băncile școlii.

Marii pretendenți ca Victor Ponta, cu maxima anului ”Nu mai există nici un elev în România care să nu știe să folosească un computer sau un smartphone”!!!; Klaus Iohannis, profesor de meserie, care de curând, și-a justificat averea prin banii pe mediațiile date contracost, cu mobilizatorul ”Învățați, învățați, învățați!”, au arătat țării întregi că sunt rupți de realitățile învățământului românesc din ultimii ani.

Unde o fi văzut ”doctorul” Ponta că toți copiii știu să utilizeze computerul, când realitatea ne arată că mulți elevi din toate colțurile țării trăiesc la limita sărăciei? Unii nu au ce să mănânce, ce să îmbrace, alții merg kilometri întregi până la școală, sate întregi nu au curent electric. Este o realitate de necontestat. Unde o fi văzut viitorul ”președinte” al României astfel de elevi, ce recensământ are la bază, când școlarii din primele clase nu au nici măcar manuale tipărite după care să învețe???

Toți prezidențiabilii cu pretenții care au deschis anul școlar în curs s-au dovedit a fi complet rupți de realitate. Nici măcar unul dintre ei, cu toate că mulți români s-ar fi așteptat, nu a rostit nici măcar un cuvânt despre corupția din domeniul educațional. Despre criminalitatea din această zonă, pentru că dacă îi răpești unui copil dreptul de a învăța, neasigurându-i cadrul necesar și girând la vedere corupția, îi distrugi viitorul. E ca și cum ai comite o crimă.

Nimic despre fenomenul infracționalității, despre curățenia și asanarea morală care ar trebui făcută în educație, pentru a putea asigura un cadru adecvat învățământului național. Nimic despre neasigurarea condițiilor necesare procesului de învățământ, nimic despre lipsurile materiale, nimic despre neimplicarea autorităților locale și naționale pentru asigurarea resurselor necesare.

Nimic despre corupția din sistem, despre afacerile ilegale, despre imoralitatea unor cadre didactice șpăgare, corupte. Nimic despre lipsa de pregătire și profesionalism a multor dascăli. Nimic despre finanțarea ”învățământului gratuit” de către părinți. Nimic despre aspectele aberante ale programei școlare. Nimic despre ”performanțele” învățământului românesc. Nimic despre promovarea legală a incompetenței și mediocrității.

Marii prezidențiabili: Victor Ponta, Klaus Iohannis, Elena Udrea, Monica Macovei, Călin Popescu Tăriceanu nu vor să vadă și să știe despre corupția, criminalitatea și infracționalitatea din educație. Dovadă sunt discursurile publice ținute de aceștia la deschiderea noului an școlar, în oricare din școlile și localitățile unde s-au aflat, la Tg. Jiu, Sibiu, București, Călărași, Ploiești și în întreg spațiul românesc. Pentru politicieni corupția din sistem nu există!

În contrast cu atitudinea și demagogia politicienilor, foarte mulți părinți au ridicat în spațiul public problema corupției din sistemul național de educație, acuzând dur actuala stare de lucruri din domeniu. Majoritatea românilor care au copii de școală au început să ceară socoteală factorilor responsabili de îngroparea învățământului românesc, evidențiind gravele probleme cu care se confruntă. Ei nu mai pot suplimenta financiar un sistem permanent de învățământ neperformant, într-un mediu în care infracționalitatea, criminalitatea, corupția sunt girate prin reglementări normative de partid și de stat.

Cu regret, constatăm și anul acesta, chiar dacă este unul cu mulți ”președinți” de țară în devenire, că mizeria din învățământ este ascunsă mai adânc sub preș de principalii actori politici, astfel încât să nu fie afectat ”viitorul luminos” al scumpei noastre patrii.

Când vor vedea politicienii corupția din educație, când vor asista românii la condamnări reale pentru vinovații de corupție din sistemul de învățământ, când se va asana moral și se vor pune bazele unui învățământ cu adevărat performant în România, când nu vom mai scoate ”genii” pe bandă rulantă, ”doctoranzi” ”premianți” de Oxford, Harvard sau alți  ”mari învățați” ai neamului pe hârtie?

Dacă în ”epoca de aur”în fiecare școală, în fiecare clasă ne privea sever din tablou un singur comandant suprem, într-o ureche, acum, pe copii noștri, la început de an școlar, îi privesc mai mulți ochi de ”președinți”, vorbindu-le de ”viitorul luminos”, fără să vadă însă corupția evidentă și să rezolve problemele din sistem.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu