joi, septembrie 21, 2017

Nu au învățat nimic din tragedia Colectiv

Blocați de edilii  primului tur


După doar un an și ceva de mandat la cârma primăriilor bucureștene, inclusiv la Primăria Capitalei, încep să se vadă tot mai bine și să-și facă efectele ”marile realizări” ale primarilor PSD, aleși de majoritatea bucureștenilor care au ieșit la vot, după doar un singur tur de scrutin. În ciuda asigurărilor că vor face și vor drege în slujba cetățenilor, ”performanțele ” primarilor ”roșii” îi scandalizează și revoltă tot mai mult, pe bucureșteni, la acest început de toamnă capricioasă.

Dintre toate problemele acute ale Capitalei europene a României, cu câteva milioane de locuitori, cu avalanșe de navetiști veniți zilnic, la muncă aici, cu milioane de mașini ale locuitorilor, firmelor și transportului în comun, plus cele aflate în tranzit, blocajele rutiere, în loc să fie rezolvate, au paralizat orașul. Un București blocat fără speranță, chiar panicat după mesajele pompieristice ale edilului șef Gabriela Firea, cum s-a întâmplat pe 20 septembrie 2017.

Și încă nu a venit vremea rea, nu au venit mari ploi, nu a venit zăpada, gerul, frigul. Cu toții- bucureșteni, navetiști, turiști, afaceriști, persoane aflate în tranzit prin Capitală- cred că nici nu știm ce ne așteaptă. Doar după un pic de septembrie, mai mult decât prietenos până acum, doar după revenirea oamenilor din concedii, doar după începerea școlilor și grădinițelor, am început să devenim nervoși, stresați, scandalizați de starea orașului și a modului în care se adâncesc principalele probleme.

Ba, mai mult, prin activitatea și atitudinea ”profesionistă” a edililor bucureșteni am ajuns să revenim și la alte probleme grave, care credeam, la un moment dat, că s-au rezolvat, cum ar fi, de exemplu, neasigurarea pazei, ordinei și securității unităților de învățământ și copiilor care învață în acestea. Nu mai vorbesc de asigurarea condițiilor materiale necesare desfășurării unei activități normale, de autorizații ISU sau alte lucruri importante.

Dragii noștri edili se întrec în ”performanțe” și mesaje administrative conform liniei partidului, purtând de ”grijă” bucureștenilor prin măsuri de mare impact, care în loc să le ridice nivelul de trai și civilizație pe noi culmi de progres urban, îi nemulțumește profund, în ciuda bicicletelor și trotinetelor puse la bătaie, și îi aduce în pragul revoltei. Astfel, tot mai mulți cetățeni europeni ai Capitalei își pun întrebări:

-Cât timp vor mai suporta bucureștenii măgăriile edililor în funcție, ilegalitățile și umilința la care sunt supuși zilnic de primarii actuali?
-Oare, care ”mare” primar bucureștean, în vogă acum, va ajunge primul la Beciul Domnesc, ca urmare a marilor ”realizări” înfăptuite?

Din ciclul ”Marile realizări ale primarilor roșii”, constatăm câteva ”performanțe” recente ale primarului Sectorului 4, Băluță. Cum, nu-l știți pe Băluță cel cu 1000 de grădinari de bloc în campania electorală?!!!

Pe 6 septembrie declara plin de emfază, la un post de televiziune, chemat să îl filmeze într-o grădiniță din sector:  Din cauza stării deplorabile în care se află unele dintre clădirile instituțiilor de învățământ preșcolar, am fost obligați să mutăm 7 dintre cele 18 grădinițe pe care le administrăm. A fost nevoie de o soluție rapidă, așa că am identificat locuri decente în care peste 620 de micuți să poată începe anul școlar într-un mediu normal - sigur și curat. În plus, odată cu relocarea grădinițelor, am reușit să și mărim capacitatea acestora cu peste 30%.

Pe 11 septembrie 2017, edilul Daniel Băluță îl întâmpina, cu eșarfa pe piept, plin de importanță, pe președintele României, Klaus Iohannis, la Liceul ”Gheorghe Șincai”, la deschiderea noului an școlar, dând asigurări :

”L-am asigurat că autoritatea locală depune toate eforturile pentru a susține actul educațional de calitate. De asemenea, le-am urat copiilor un an școlar plin de realizări, iar cadrelor didactice multă putere de muncă. La finalul anului, când se va trage linie, performanțele vor fi premiate în sectorul 4, așa cum s-a întâmplat și anul acesta.

Odată cu începerea școlilor, însă, cadrele didactice, cetățenii și elevii din sectorul 4 au constatat că au o mare problemă provocată de Primărie și de primarul Băluță care au lăsat fără pază toate unitățile de învățământ din sectorul 4, punând securitatea și siguranța copiilor în pericol?!!! Sub pretextul lipsei banilor!!! În fața acestui mare risc, în disperare de cauză, părinții au început să strângă bani pentru a angaja câte un paznic/ doi, insuficienți însă pentru paza unei școli sau grădinițe.

Cine nu știe, în sectorul 4 s-a întâmplat tragedia Colectiv, dar, se pare că actualii edili nu vor să învețe din greșelile celor dinaintea lor și riscă alte posibile nenorociri, în loc să le prevină cu inteligență și responsabilitate.

În timp ce Băluță mima realizări importante, în fapt nimicuri transmise pe rețelele sociale, Consiliul Local al Primăriei Sectorului 4 le-a făcut unilateral, cetățenilor din sector contracte de salubritate, contracte care-i obligă pe aceștia să nu mai plătească taxa pe gunoi prin intermediul asociațiilor de proprietari, ci individual, la sediile de Taxe și Impozite.

Astfel, ”marele” edil Băluță a crescut semnificativ cozile și birocrația și, în același timp, își bate joc și îi umilește la maximum pe cetățenii sectorului, dar mai ales pe alegătorii săi de vârsta a treia, care l-au votat masiv, iar acum dau să moară în aglomerația și la cozile de plată a gunoiului?

Daniel Băluță este urmașul ”Marelui” Piedone în scaunul de primar al Sectorului 4 București, cel care-l întâmpina pe președintele României, la început de an școlar, în curtea unui liceu de prestigiu, fără să fi rezolvat problemele unităților de învățământ din zona sa de responsabilitate?

Băluță, actualul edil, care a mutat Primăria la mall, este urmașul ”marilor” primari de la 4, care au creat tradiția edililor cercetați penal din acest sector?

În plus, edilii bucureșteni, prin deciziile de demolare și ridicare a chioșcurilor de presă, pot fi acuzați și de acțiuni împotriva libertății presei.

El este candidatul care în campania electorală promitea naivilor 1000 de slujbe ca...grădinari de bloc!!! Nenorocirea este că unii l-au și crezut, l-au și votat, iar acum îl înjură, umiliți, batjocoriți, riscând să moară la cozile pentru plata gunoiului și birocrația inventată de Primăria Sectorului 4 București.

-------------------------------------------------------------------------------------------------------


Cine dorește și crede că merită să ajute presa liberă și jurnalismul independent din România poate dona în conturile:
RO89INGB0000999904446953(RON) deschis laING Bank-Sucursala București
RO7IINGB0000999904446986 (EUR) deschis la ING Bank-Sucursala București.

Motto: Presa este câinele de pază al democrației. Citiți și gândiți!

Când presa nu este liberă, când presa este manipulată, când presa face jocuri de interese, când presa este folosită pe post de armă politică, când presa nu mai are atitudine, nu mai face informare și educare corectă, când presa nu mai este de partea legii și de partea cetățenilor Democrația este în pericol.

Paul Stan este un jurnalist independent, apolitic, nealiniat, neafiliat la nici un grup de interese politice, mafiote, afaceriste sau de altă natură.
Paul Stan este un jurnalist în slujba oamenilor cinstiți și a adevărului.
Paul Stan nu face jocuri politice și nu este tonomat manipulator.
Paul Stan nu este finanțat și susținut de nimeni.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu