sâmbătă, mai 17, 2014

Fly Romania, compania aeriană a omului de afaceri Ovidiu Tender, și-a luat zborul


Din această lună, Delta Dunării are legătură aeriană cu Europa

Vineri 17 mai 2014, a avut loc cursa de linie inaugurală pe ruta București-Tulcea, care face legătura aeriană a Deltei Dunării cu România și Europa, după o întrerupere de 21 de ani a zborurilor către această destinație turistică unică în lume. Cu începere din luna mai, sunt programate săptămânal curse aeriene de pe aeroportul din Tulcea către București, Bergamo, Italia și Frankfurt, Germania.

Dacă până săptămâna trecută se putea ajunge la Tulcea doar cu mașina, trenul, pe apă, elicopterul sau cu avioane private, de acum înainte turiștii, oamenii de afaceri, potențialii investitori, dar și locuitorii Deltei Dunării au facilitatea de a călători cu o cursă aeriană regulată, operată de nou înființata companie aviatică Fly Romania, a omului de afaceri Ovidiu Tender. 

Există potențial de pasageri spre Tulcea, spre Delta Dunării, iar legăturile aeriene pot constitui facilități pentru dezvoltarea afacerilor în zonă. Astfel, s-a legat din nou Tulcea cu Europa. 


Sunt mulți investitori care ar fi interesați să vină în această zonă, iar latura de business începe să devină foarte importantă pentru dezvoltarea județului, afaceriști străini având posibilitatea de a ajunge foarte rapid cu avionul, o cursă aviatică București –Tulcea durează doar 30 de minute. Și pentru turiști și oricine călătorește spre această destinație, iar prețurile biletelor de avion sunt modice, accesibile oricui.

La nivel județean, există și alte proiecte care se doresc a fi realizate în viitor cu sprijinul Băncii Mondiale, cum ar fi cele referitoare la modernizarea aeroportului și portului Tulcea. Există o strategie de dezvoltare a turismului în această zonă, cu bani de la Banca Mondială, însumând câteva sute de milioane de euro.

“Am reluat zborurile de pe aeroportul Tulcea, după o întrerupere de 21 de ani și nu vrem să le mai întrerupem. Dorim ca aceste zboruri să se mențină pe tot parcursul anului. Vor fi investiți 14 milioane de euro pentru modernizarea aeroportului Tulcea, dar avem și un proiect de construire a unui nou terminal, inclusiv cargo”, a declarat comandantul Aeroportului Tulcea, Constantin Albu.

Foarte important este că timpul de zbor de la București la Tulcea nu durează decât o jumătate de oră, nici nu te-ai urcat bine în avion că ai și ajuns în deltă. Odată cu prima cursă inaugurală a zborului Fly Romania, în avionul omului de afaceri Ovidiu Tender, au călătorit și patru investitori din Emiratele Arabe Unite, dornici să viziteze Delta Dunării și să investească în județul Tulcea.

D.R. Khaled Fetrawi, ne-a declarat:”Sunt un om de afaceri din Dubai, mi-am făcut studiile la Medicină, în România. Am stat 11 ani aici, iubesc românii și România  este a doua mea țară. Eu am mai vizitat delta și este extraordinar de frumoasă. Domnul Ovidiu Tender ne-a convins să venim aici și am venit cu alți doi investitori din Dubai, care nu au mai fost niciodată în Delta Dunării, să vedem ce investiții putem face în Tulcea. Este o zonă foarte frumoasă aici și este păcat să nu ajutăm, merită să aibă o infrastructură mai bună, drumuri, hoteluri. Merită să facem investiții aici.  Vrem să investim în turism. Până acum era mai greu de ajuns aici, dar acum este mai ușor, cu avionul se face doar o jumătate de oră, de la București la Tulcea.”


“Dorim să încurajăm turismul de business și să ajutăm la dezvoltarea investițiilor în județul Tulcea,
 ne-a declarat omul de afaceri  Ovidiu Tender, la inaugurarea cursei aeriene București-Tulcea, de către compania aviatică Fly Romania.

-Domnule Tender, ce v-a determinat să faceți această investiție prin compania aviatică Fly Romania, care deschide Aeroportul Tulcea și face legătura aeriană cu Delta Dunării după foarte mulți ani?

-Am făcut această investiție, ținând cont de două elemente: unul de ordin sentimental, prietenia mea cu președintele Consiliului Județean Tulcea și doi, eficiența la care ne așteptăm a activității zborurilor. Am hotărât să mergem din Tulcea pe două destinații europene : Bergamo și Frankfurt plus Bucureștiul, cu credința că vom avea suficienți călători să rentabilizăm costurile și cu scopul evident, de a sprijini și județul în dezvoltarea lui. În primul rând, prin transportul turiștilor care doresc să viziteze delta, având în vedere facilitățile de transport și în al doilea rând, având în vedere dezvoltarea  turismul de business.

-Care este  cifra investițiilor în acest sens?

-Investițiile sunt în fiecare zi, la fiecare zbor, întrucât cu siguranță, mă costă mai mult decât încasez. Costurile acestea, cu timpul se vor echilibra și va sosi un moment să rentabilizăm investițiile.

- Pe viitor, aveți în vedere extinderea zborurilor din Tulcea, care să facă legătura și cu alte destinații turistice din țară sau din Europa?

-În situația în care piața o cere, cu siguranță ne vom gândi să extindem zborurile și spre alte destinații.

-Veți menține și în afara sezonului turistic cursele aeriene în Delta Dunării?

-Asta este o condiție strict necesară, de a funcționa tot anul. Dorința mea în acest sens, este să încercăm să atragem turismul de business, nu doar turiștii de vacanță care vin doar vara, ci și turismul de business care se poate face tot anul. Dorim să încurajăm turismul de business și să ajutăm la dezvoltarea investițiilor în județul Tulcea.

-Veți extinde cursele aeriene și cu alte orașe din țară?

-Mai avem în vedere vreo două, ar fi Timișoara, evident, unde vom constata că există oportunitate de business, că avem o primire cum am avut-o în Tulcea, cu siguranță vom merge.

-Îl veți duce și pe Prințul Charles în Deltă, aveți această ocazie acum?
-Da!

-Vă mulțumesc și vă urez succes!


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu