miercuri, aprilie 13, 2016

Parlamentul European cere măsuri serioase în scandalul “Panama Papers”

În vizor, frauda fiscală și spălarea banilor


Deputații din Parlamentul European au îndemnat Comisia și statele membre să-și întețească demersurile în lupta împotriva evaziunii fiscale și spălării banilor. Declarațiile au fost făcute marți după-amiaza, ca urmare a dezbaterii legate de “Panama Papers”, documentele ce au dezvăluit informații despre 200.000 de companii offshore și deținătorii secreţi ai acestora.


Grupul PPE cere reprezentaților Mossack Fonseca - compania de unde au fost scurse informațiile - și reprezentaților guvernului din Panama să apară în fața Comisiei Speciale TAXE II a Parlamentului European.

Apel pentru acțiuni împotriva paradisurilor fiscale



Alte grupuri parlamentare din PE au cerut înființarea unei liste negre pan-europene a paradisurile fiscale și măsuri de penalizare a entităților ce se folosesc de acestea. De asemenea, grupurile au îndemnat statele membre să accepte propunerile legate de transparență fiscală, atenționând împotriva diluării conținutului acestora.

Grupul ECR a criticat politicienii statelor membre "care au știut cu toţii despre acest tip de evaziune fiscală pentru o lungă perioadă de timp, dar nu au făcut nimic în legătură cu aceasta".

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu