miercuri, aprilie 13, 2016

Câinele polițist Nah, spaima traficanților de țigări

Contrabanda cu tutun la frontiera cu Ucraina este în floare


   Politiștii de frontieră din cadrul I.T.P.F. Sighetu Marmației au descoperit și confiscat, în urma unor acțiuni pe linia combaterii contrabandei cu țigări, peste 700 pachete cu țigări de proveniență ucraineană.
 În unul dintre cazuri, a fost depistat un cetățean ucrainean pe bicicletă, îmbracat în costum de neopren, care transporta un rucsac plin cu țigări de contrabandă.

În data de 12 aprilie a.c., polițiștii de frontieră de la S.P.F. Sarasău - I.T.P.F. Sighetu Marmației au desfășurat o acțiune pe linia combaterii contrabandei cu țigări în zona de responsabilitate.

Astfel, în jurul orei 23.30, un echipaj al poliției de frontieră aflat în misiune pe DN 19, în localitatea Sarasău, jud. Maramureș, a efectuat semnalele regulamentare pentru a opri la control o persoană care se deplasa cu o bicicleta pe care transporta un bagaj voluminos. În momentul în care bărbatul a observat semnalele, a încercat sa fugă pe un drum lateral care ducea înspre frontiera de stat, însă a fost urmărit și reținut de polițiștii de frontieră. Oamenii legii au observat că bărbatul, identificat ca fiind cetățeanul ucrainean A. P., în vârstă de 28 ani, era îmbracat în costum de neopren. Acesta transporta, în bagajul voluminos de pe bicicletă, 490 pachete cu țigări de proveniență ucraineană.

Țigările, în valoare de 4.400 lei au fost ridicate în vederea confiscării, iar cetățeanul ucrainean este cercetat pentru săvârșirea infracțiunilor de contrabandă și trecere frauduloasă a frontierei de stat.

Tot în data de 12 aprilie a.c., în jurul orei 13.40, s-a prezentat în P.T.F. Siret, pe sensul de intrare în țară, cetățeanul român S. Vasile, în vârstă de 57 de ani, domiciliat pe raza jud. Suceava, conducând un autoturism marca Opel Combo.

În baza analizei de risc, polițiștii de frontieră împreuna cu lucrătorii vamali, folosind și câinele polițist Nah, specializat în descoperirea produselor de tutun, au efectuat un control amănunțit asupra autoturismului, persoanei și bagajelor.


Astfel, a fost descoperită ascunsă și nedeclarată, în vederea sustragerii de la controlul vamal, în bordul și podeaua autoturismului, cantitatea de 250 pachete de țigări, marca Kent, de proveniență ucraineană.
Țigările în valoare de peste 300 lei au fost ridicate în vederea confiscării, iar șoferul a fost sancționat contravențional cu amenda în valoare de 5.000 lei.

   


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu