vineri, mai 22, 2015

Alocații duble? Se duce dracu bugetul!!!

Prioritățile, necesitățile și nevoile demnitarilor

Democrația originală funcționează cum nu se poate mai bine în țara noastră, reușind ca în doar câteva luni, ca să mă refer la evenimente recente, să producă discriminare evidentă între aleșii poporului, parlamentarii, și viitorii cetățeni ai României și ai altor state, copiii.
Nu cu mult timp în urmă, câțiva aleși ai boborului se plângeau în spațiul public cât de greu o duc ei cu banii, cât de grea e viața de parlamentar cu salariul actual, vai de el, de la doar 50 și ceva de milioane de lei vechi în sus, care nu le ajunge nici măcar pentru un coafor, o pedichiură, un schimb de haine, o nevoie, un protocol,o necesitate de demnitar, acolo. Săracii!!! Că nu le ajung indemnizațiile, diurnele, privilegiile sunt mici și puține. Cum mai bagă ei mâna în buzunarul propriu, în punga de demnitar amărăștean, să-și poată facă, întrețină o imagine decentă, la nivelul cerințelor lumii politice europene, moderne.
Tot în urmă cu câteva săptămâni, aleșii boborului se gândeau la votarea unor pensii speciale, de parlamentari, socotind probabil, că viața în fotoliile înalte este scurtă și pensia mică, așa că au zis să-și asigure viitorul, ca să nu zic bătrânețea.
Alții mai plimbăreți și mai atenți la punga lor și-au dat seama că în străinătate nu beneficiază de internet gratuit, ceea ce îi costă și au zis să elimine neajunsul, propunând chiar și 50 de Euro pe cap de parlamentar plecat în delegație, cu serviciul prin lume. De ce să nu-și rezolve problema, cât să mai dea din buzunarul propriu pentru binele țării? Ba, unii care le plângeau de milă miniștrilor și altor demnitari s-au declarat și pentru mărirea salariilor ”de mizerie” ale acestora, plângându-le de milă.
Propuneri și proiecte pentru rezolvarea nevoilor, necesităților aleșilor, numiților în funcții înalte ale statului au fost de-a lungul timpului cu duiumul și vor mai fi, indiferent de cine este sau va fi la putere. La cele mai recente nevoi ale acestor demnitari ”năpăstuiți ai soartei”, după cum aflăm public, nu a existat nici un fel de impediment, impact bugetar, considerându-se că pentru ei are balta pește.
Când a venit vorba însă, de surpriza votării dublării sumei alocației de stat pentru copii, dintr-o dată, guvernanții s-au lovit și au început să se plângă de impactul bugetar al punerii în practică a acestei măsurii neașteptate, neluate în calcul. Pentru copii nu mai are balta pește! Sărăcim bugetul, ba chiar îl periclităm! Guvernanții constată că bugetul nu este un sac fără fund!

"Banii îi avem pentru anul ăsta dar anul viitor, când facem bugetul mare, am nevoie de sprijinul Parlamentului că banii îi găsim, dar dacă iar se vine cu amendamente cu 'să triplăm la nu știu care, să triplăm la ăia' n-o să se poată, pentru că bugetul ăsta nu e un sac fără fund și până acum l-am gestionat bine în trei ani de zile", a precizat premierul Victor Ponta.
Întrebat dacă nu va avea sprijinul Parlamentului pentru susținerea măsurii și pentru 2016, Ponta a replicat: "Bugetul trebuie să se închidă, se închide în colaborarea Guvern-Parlament. (...) Dar, cum dacă n-am sprijinul Parlamentului pentru buget? N-am sprijinul pentru buget, vine alt guvern, că nu există guvern care n-are buget. Avem în acest moment, însă (...) cu siguranță o să tăiem din alte părți, pentru că nu ne-au zis "acești 1,8 miliarde îi luați de la Sănătate, de la Educație, de la drumuri, de undeva".
Mai mult, într-o singură zi, miercuri 20 mai a.c., șeful Executivului a declarat că a vorbit de două ori cu președintele țării, Klaus Iohannis, despre dublarea alocațiilor. Grea problemă, mare dilemă, cum și de unde să scoată Guvernul bani pentru alocațiile copiilor, mai ales că inițiatorii acestui amendament în Parlament, liberalii, nu au prevăzut și de unde să fie alocate sumele necesare. În plus, se dorește chiar ca pe viitor să fie suplimentată alocația de stat pentru copii până la 200 lei de persoană. Să ajungă la nivelul alocației din țările dezvoltate ale Uniunii Europene!
Cine a mai pomenit așa ceva în România? Tu, ca stat, să dai atâția bani pentru creșterea copiilor? Păi, cum au trăit până acum cu 42 lei, ce-au mâncat, ce au îmbrăcat, cu ce au mers la grădiniță, la școală, la medic, cu ce au fost crescuți de părinți, cum au fost acoperite costurile creșterii lor nu a fost suficient? Păi, altfel cum trăiau, cum creșteau, cum se educau dacă nu le ajungea măreața alocație de stat? De ce să fie dublată aceasta, ca să dea peste cap bugetul de stat?
Nu dă peste cap bugetul, nu există impact negativ cu salariile demnitarilor, pensiile speciale, indemnizațiile, privilegiile favorurile aleșilor boborului, care fac legile după bunul plac, și vine pe neașteptate mărirea alocației la fabuloasa sumă de 84 lei per copil și golește instantaneu, sacul bugetar! Ăsta da impact bugetar. Dezastru!!! De unde mai taie Guvernul ca să dea la copii? Ce le mai trebuie bani în plus la părinți ca să-și crească odraslele? Cum i-au crescut cu 42 lei pe lună, nu pot să-i crească și de acum încolo? Ei nu au auzit că țara e săracă, că sunt alte priorități, necesități și nevoi pentru aleșii boborului?
Unii români mai cârcotași, părinți nu vor în ruptul capului să înțeleagă prioritățile puternicilor zilei și recomandă guvernanților sursele de finanțare pentru alocațiile de stat ale copiilor: bani din confiscarea averilor ilicite; din diurnele de deplasări ale aleșilor; din sumele de combustibil, masă, cazare ale acestora; din anularea pensiilor speciale; din salariile parlamentarilor, demnitarilor; din confiscarea averilor corupților și așa mai departe. Nu înțeleg și nu vor să accepte acești cârcotași că țara are alte probleme mult mai grave, mult mai importante, mult mai prioritare.
Cum să se vină acum, cu astfel de prostii, de mărire a alocației pentru copii, nu știu că distrugem bugetul? Dăm peste cap economia care duduie? Ce o să mai duduie, ce o să mai facem dacă nu ne ocupăm de priorități, necesități și nevoi ale statului, ale demnitarilor săi?
Nu destul a afectat bugetul de stat eșecul impozitării bacșișului, mai venim și cu alte măsuri negative?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu