miercuri, noiembrie 26, 2014

Nu mai ”Merge și așa!” Vinovații trebuie pedepsiți!

Cine plătește facturile promisiunilor guvernamentale electorale?


O mare întrebare justificată, s-a ivit odată cu terminarea circului electoral, Cine plătește facturile promisiunilor guvernamentale electorale? Cine? Și ce se va alege de  acele promisiuni ale Guvernului menite să-i determine pe cetățeni să voteze într-un anumit fel? Că promisiuni au fost gârlă, câte-n lună și stele. Nenumărate.

Însă doar unele promisiuni, cu duiumul, ”fără număr”ca la maneliști când își adună banii nefiscalizați, au fost propagate cu bună știință de către guvernanții vremii, vremelnici guvernanți, pentru a-și atinge scopul privind alegerea mai marelui țării.

Aceste promisiuni guvernamentale au avut un iz oficial în comparație cu promisiunile altor candidați, neangajați în Executiv. De aceea au fost mai convingătoare în ochii unui anumit tip de electorat, care a votat cât ai clipi, fără să gândească, credul, prostit, pentru a pune mâna pe vrabia de pe gard și pielea ursului din pădure.

Alegerile s-au dus, cine a câștigat încă se bucură dar are o mare responsabilitate în fața cetățenilor și a țării, cine a pierdut își linge rănile și pansează aroganța rănită, căutând disperați soluții de a fi iarăși ce au fost și mai mult decât atât.

Mulți români creduli, naivi, fără minte, fără discernământ au crezut în promisiunile guvernamentale electorale, de mărire a pensiilor, salariilor, de creare a noi locuri de muncă, de pomeni electorale, de asistență socială, de lapte și miere și o viață mai bună în România. Nenorocirea este că majoritatea acestor români provin din păturile sărăcite, nevoiașe ale societății și trăiesc la limita supraviețuirii. Mulți dintre aceștia au crezut cu adevărat că vor beneficia de laptele și mierea promise, dar acum constată că sunt în voia sorții și la mila lui Dumnezeu, iar supraviețuirea lor, la propriu, este pusă sub semnul întrebării.

Nu doar că promisiunile deșarte cu care au fost amăgiți cu bună știință în schimbul votului, nu se vor îndeplini niciodată, ci există riscul să nu mai aibă cu ce supraviețui în prezent. Acum. Astăzi! Mâine! Poimâine! Pensionarii cu pensii mici, șomerii, oameni fără un loc de muncă sau fără ocupație, familii întregi sau oameni singuri care așteptau banii promiși de Guvern, ajutoare sociale, indemnizații sau altfel de sprijin social, pomeni, sunt în pragul de a nu-și mai primi nici măcar puținii bănuți cu ajutorul cărora își duc traiul de pe o zi pe alta.

Există riscul ca pensile să nu mai poată fi plătite la început de an nou, la fel și salariile bugetarilor. Se aud deja voci din interiorul sistemului bugetar care strigă timid, că dacă nu se găsesc resurse bugetare suplimentare față de cele preconizate a asigura bugetul de stat actual, nu vor exista bani pentru asigurarea plăților. Nu doar a salariilor, pensiilor și indemnizațiilor sociale. Ci există riscul de blocare a unor sisteme importante, cum ar fi sistemul de sănătate, funcționarea spitalelor, sistemul de învățământ, precum și îngreunarea desfășurării activității până la colaps a altor domenii importante din cauza subfinanțării și a lipsei banilor de la bugetul de stat.

Mai mult, în ciuda asigurărilor guvernamentale din campania electorală, în plină iarnă, vor crește prețurile la gaze, la utilități, la mâncare, medicamente și Dumnezeu mai știe la ce produse și servicii vor mai crește prețurile. Chiar dacă momentan, guvernanții debusolați de votul majorității românilor, dar și de incompetența lor, n-au anunțat oficial creșterile de tarife și prețuri, scumpirea vieții în România, realitatea de zi cu zi, ne arată că acestea se vor produce, chiar dacă nu ne dorim acest lucru.

Și parcă acestea nu ar fi de ajuns pentru a ne face viața și mai grea, suntem din nou amenințați cu criza agentului termic, agentului energetic, cei mai influenți agenți din țara noastră. Din nou, bucureștenii, ca și alți orășeni din alte orașe ale țării, în ciuda asigurărilor mincinoase ale edililor și guvernanților, sunt amenințați cu frigul în case, plătind deja, la greu, ”serviciile de cea mai înaltă calitate” ale regiilor de utilități furnizate până în prezent.

Suntem obișnuiți ca în fiecare iarnă, ca în fiecare an, cu astfel de greutăți peste care ne luptăm cu greu să trecem, cine trece că cine rece, nu reușește, Dumnezeu cu mila.

Întrebarea principală pe care ar trebui să o pună toți românii afectați și nu numai ei, dar să-i tragă la răspundere și pe cei responsabili de promisiunile guvernamentale electorale, nesustenabile, nesimțite, făcute cu bună știință, este Cine plătește facturile? Cine suportă cheltuielile făcute de guvernanți pentru o campanie mincinoasă și ce se întâmplă cu toți cetățenii acestei țări dependenți de bugetul de stat?

Ce se întâmplă cu domeniile vitale ale societății românești dependente de bugetul de stat, ajunse în pragul colapsului pe sfârșit și la început de an nou, aflate deja, de mult timp, în subfinanțare severă?

Este timpul ca incompetenții, profitorii și toți oportuniștii din aparatul de decizie al statului, guvernului în speță, edili, funcționari publici, decidenți și executanți politici, responsabili din cadrul agențiilor, autorităților, direcțiilor sau altor instituții, toți care au făcut promisiuni electorale pe banii bugetului național, să răspundă în fața legii, chiar și penal dacă este cazul.

Trebuie să plătească toți cei care au încălcat legea. Nu mai trebuie tolerați. Nu mai  trebuie să adoptăm formalismul păgubos, nociv de genul ”Merge și așa!”.

Nu mai Merge și așa!” Vinovații trebuie pedepsiți!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu