joi, noiembrie 06, 2014

Cui e frică de Revoluția Diasporei ?

Românii pot stopa reinstaurarea ”ciumei roșii”

Suntem în pragul unei revoluții a românilor onești din Diaspora, plecați din țară să muncească pentru o bucată de pâine mai bună, care muncesc pe brânci să trimită bani în țară copiilor și familiilor rămase acasă, luptând pentru supraviețuire într-o realitate românească ce nu le oferă prea multe șanse de bunăstare.

Acești români care și-au luat lumea în cap de voie de nevoie, mai mult de nevoie, trimit anual miliarde de euro în țară, iar prin munca, sudoarea lor și inteligența tipic românească reușesc să pună umărul, ceea ce se vede și se recunoaște public în unele state, la dezvoltarea economică a mai multor țări occidentale cu mare tradiție democratică.

Românii din Diaspora au învățat să trăiască în democrația adevărată occidentală, sunt respectați și-au învățat drepturile și obligațiile, sunt cetățeni europeni și cetățeni respectabili pe alte meridiane ale lumii, SUA, Australia, Canada sau în alte țări unde democrația este la ea acasă. Ei nu mai pot fi manipulați la fel ca alți mulți români din țară, lucru a cărui importanță poate încă nu o conștientizăm cum se cuvine acum.

Zi de zi aproape, vedem cum mulți români reveniți în România, cu o altă mentalitate, cu orizonturi și experiențe mult lărgite față de momentul când au plecat în străinătate, se luptă cu sistemul birocratic, mafiot, corupt din țară, cu incompetența, minciuna, prostia autohtone, ca să poată schimba ceva. Ei doresc să li se respecte drepturile, ei doresc să putem construi și dezvolta o democrație adevărată, o economie performantă, un stat de drept adevărat. Doresc perspective de viitor pentru familiile și copii lor. Vor să fie respectați. Să muncească și trăiască demn și decent în propria țară, fără să fie umiliți, furați, prostiți, mințiți de un sistem politic profund corupt.

Incompetența, prostia și manipularea venite din partea puterii de la București la primul tur al alegerilor prezidențiale, din 2 noiembrie a.c., i-a revoltat, umilit și îndârjit pe acești români din străinătate, care nu mai acceptă șmecheria și corupția  guvernanților, indiferent cine au fost aceștia de-a lungul anilor. Românii din Diaspora vor să li se respecte drepturile legitime, iar această dorință i-a adus în pragul unei revoluții, care poate schimba în bine destinul României.

Și nu îi mai poate minți nimeni și manipula. Ei nu stau cu mâna întinsă la statul român, ci aduc bani mulți în România prin truda lor și inteligența nativă. Prin educația și cunoștințele lor puse la cheremul străinilor, deoarece din țară au fost alungați de sărăcie, corupție, minciună, umilință și lipsa de perspective.

Dacă României i-au trebuit 25 de ani să ajungă la democrația fragilă din prezent, după o tranziție prelungită foarte mulți ani, probabil că unei mari părți a electoratului din țară îi va trebui încă pe atât timp pentru a scăpa de sechelele comuniste și simpatiile ”ciumei roșii”.

La ora actuală, românii cu drept de vot trăiesc atât în interiorul teritoriului românesc, majoritatea, cât și în afara țării, după unele statistici neoficiale numărul acestora ajungând la circa trei milioane de oameni. Câți dintre românii din Diaspora, răspândiți în aproape toate colțurile lumii, au drept de vot și se vor prezenta la vot în turul doi al alegerilor prezidențiale de anul acesta nu se știe, dar cert este că cetățenii românii din străinătate au avut un cuvânt greu de spus la trecutele prezidențiale, înclinând balanța în favoare actualului președinte.

Paradoxal, comparativ cu românii din străinătate care și-au cerut vehement dreptul la vot și i-au penalizat pe guvernanți, alegând Democrația și Occidentul și la propriu și la figurat, multe dintre rudele sărace rămase în țară au votat minciuna, pomenile electorale, corupția, promisiunile fără nici un fel de susținere, au votat în orb ”ciuma roșie„. Sunt cei care votează de ani de zile în acest fel. Sunt cei la care schimbarea de mentalitate va mai dura probabil zeci de ani și nu se va produce, în multe cazuri, din păcate și din nefericire, decât odată cu dispariția fizică a unora dintre semenii noștri.

Pe această rezistență scăzută puternică la schimbare, generată de lipsa de educație, de sărăcie, de perspectivă, pe lipsa unor judecăți corecte, oneste a multora dintre români se bazează foarte tare și exponenții incompetenței, corupției și minciunii pentru a accede și a rămâne la putere.Atât timp cât va exista o educație precară, o mentalitate greșită, o lipsă de perspectivă, un nivel de trai scăzut, o economie slabă, un stat de drept fragil și o democrație ușoară în ansamblul ei, vom avea în față o puternică forță coruptă, dispusă oricând, să facă orice, prin orice mijloace, fără scrupule, pentru a ajunge și a se menține permanent la putere.

Tocmai de aceea, este extraordinar ce moment crucial s-a produs, ce istorie pot scrie românii din Diaspora împreună cu românii onești din țară la alegerile prezidențiale din 16 noiembrie. Poate fi restartul unei Românii democrate și a unui stat de drept adevărate, care să deschidă calea unor perspective și dezvoltări reale, atât în plan moral, cât și prin perspective investiționale, economice.

O Românie a oamenilor onești poate să deschidă orizonturi extraordinare tuturor românilor, indiferent unde s-ar afla și ar trăi aceștia.

Avem nevoie de această revoluție a oamenilor cinstiți, iar românii din Diaspora pot fi exemplu de urmat pentru alte milioane de români votanți din România, care doresc o schimbare în bine a acestei țări. Care vor să prospere, să trăiască mai bine și să ofere un viitor mai bun copiilor lor.

Românii împreună pot stopa reinstaurarea ”ciumei roșii” în țara lor.

P.S.

Oare de ce majoritatea cetățenilor români din Basarabia, cu drept de vot la alegerile prezidențiale din România, au votat reinstaurarea ”ciumei roșii”, români care au fost afectați decenii la rând de această năpastă impusă din Est?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu