luni, septembrie 21, 2015

CU UN PROFESOR ROMÂN, AMBASADORUL AMERICAN HANS KLEMM, LE-A SPUS ROMÂNILOR “BUNĂ ZIUA”


L-a avut profesor la Universitate pe scriitorul Matei Călinescu


21 septembrie 2015

Abia sosit la Bucureşti, ambasadorul Hans Klemm se prezintă românilor într-un videoclip pe YouTube: https://www.youtube.com/watch?v=e0KPyJPhZVA

Vorbind în limba română, ambasadorul Hans Klemm spune că interesul față de România i-a fost trezit de profesorul său din  universitate, Matei Călinescu. În primul său mesaj adresat românilor, el a menţionat că este fermecat de cultura, limba și istoria României. În calitate de ambasador, țelul său este să consolideze parteneriatul bilateral pentru securitate, să sprijine respectarea statului de drept și lupta României împotriva corupției şi să extindă comerțul bilateral și investițiile.

„Doresc să avem un dialog, deschis și productiv, în persoană sau online”, le spune ambasadorul românilor.


„Bună ziua!  Sunt Hans Klemm, noul Ambasador al Statelor Unite în România. După mai mult de treizeci de ani ca diplomat, sunt profund onorat că președintele Obama m-a ales să reprezint  America în România.

Interesul față de țara dumneavoastră mi-a fost trezit de profesorul meu din  universitate, Matei Călinescu, distinsul și regretatul scriitor și critic literar român. De atunci  sunt fermecat de cultura, limba și istoria României.

Astăzi,  avem aceeași viziune: o Europă întreagă, liberă și în pace.  Ca ambasador, țelul meu este să consolidez parteneriatul nostru pentru securitate, să sprijin respectarea statului de drept și lupta dumneavoastră  contra corupției, să extind comerțul bilateral și investițiile, să întăresc relaţiile dintre poporul american și poporul român.

Doresc să avem un dialog, deschis și productiv, în persoană sau online. Soția mea, Mari, şi eu abia așteptăm să vizităm frumoasa dumneavoastră țară și orașele pline de viaţă și să ne întâlnim în scurt timp. 

Aşadar, pe curând!”


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu