joi, iulie 16, 2015

O familie de români caracaleni, furnizori de hrană ai armatei americane


Familia Constantinescu hrănește zilnic, sute de militari americani din baza de la Deveselu


AMBASADA SUA: COBRALI 2000 SRL
ESTE ANTREPRENORUL LUNII IULIE

15 iulie 2015


Programul Ambasadei intitulat „Antreprenorul lunii” aduce în prim plan persoane şi companii care demonstrează cele mai importante trăsături ale unui antreprenor. Un antreprenor vede potenţialul existent într-o idee nouă şi face un pas îndrăzneţ, şi adesea riscant, folosindu-şi doar calităţile, perseverenţa şi curajul pentru a transforma acea idee în realitate. Prin intermediul programului „Antreprenorul lunii”, Ambasada aduce în prim plan antreprenori care valorifică oportunităţile unice existente în diverse sectoare industriale şi regiuni din România.

În anul 2000, familia Constantinescu a fondat COBRALI 2000 SRL. Au început cu un mic restaurant în două spaţii închiriate. Odată cu dezvoltarea afacerii, au adăugat un motel, o piscină, o sală de evenimente şi au reuşit să cumpere spaţiile în care îşi desfăşurau activitatea. În 2013, când au început lucrările de construcţie la baza militară de la Deveselu şi mica firmă era deja cunoscută, familia Constantinescu a înţeles că prezenţa militară poate fi o oportunitate de afaceri.

După efectuarea de investiţii suplimentare în firmă, familia Constantinescu a reuşit să îşi intensifice activitatea pentru a furniza constant servicii de calitate bazei, extinzând şi dezvoltând astfel afacerea. În fiecare zi, firma familiei Constantinescu livrează sute de porţii de mâncare caldă soldaţilor staţionaţi la baza de la Deveselu, asigurând totodată şi servicii de catering personalizate pentru demnitarii militari care vizitează baza şi pentru evenimente speciale. Serviciile excelente sunt trăsătura definitorie a afacerii lor, datorită căreia îşi vor păstra clienţii loiali şi mulţumiţi.

Ambasada SUA felicită familia Constantinescu pentru succesul afacerii COBRALI 2000 SRL. Firma lor ne reaminteşte că extinderea parteneriatului militar SUA-România nu doar consolidează legăturile noastre militare, ci şi generează nenumărate oportunităţi economice, inclusiv pentru afacerile locale, de familie. Pe măsură ce România continuă să se dezvolte, va avea de câştigat graţie antreprenorilor care înfiinţează noi companii, le adaptează şi le reformează pe cele vechi şi conduc ţara spre viitor.


Clătităria ClaTos este "Antreprenorul lunii iunie"

În 2012, Alexandra Lipovan a înfiinţat Clătităria ClaTos, o clătitărie mobilă, în Satu Mare, unde comercializează clătite pregătite în stil tradiţional franţuzesc. Înarmată cu pasiunea pentru gătit şi o mică sumă de bani economisiţi dintr-un serviciu cu jumătate de normă, Alexandra Lipovan a lansat această microîntreprindere în timpul studenţiei sale la Cluj. Ea a transformat pasiunea pentru clătitele franţuzeşti într-o afacere înfloritoare şi de succes, cu doi angajaţi. Căsuţa sa mobilă este o prezenţă îndrăgită pe străzile pitoreşti din Satu Mare, oferind preparate delicioase la un preţ accesibil.
Alexandra Lipovan şi-a folosit succesul pentru a îmbunătăţi vieţile copiilor îngrijiţi prin programe de asistenţă socială, ca parte a campaniei sale umanitare „O clătită pentru o cauză nobilă”. În cadrul campaniei, ea donează profiturile realizate în fiecare zi de vineri Serviciului de Asistenţă Socială al Municipiului Satu Mare.

Nominalizările pentru competiţia „Antreprenorul lunii” se pot trimite la: RomanianEntrepreneur@state.gov. Mai multe informaţii despre program la: http://romania.usembassy.gov/entrepreneur-of-the-month.html


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu