miercuri, august 21, 2013

Vis de parlamentari în călduri- Miss îs Prostia românească!

Pe măsură ce se apropie sfârșitul vacanței parlamentare, zilele toride ale acestui sfârșit de august continuă să înfierbinte tot mai mult mințile nerozite ale multor aleși. Nerăbdarea cârlanilor parlamentari în călduri, a născocit idei pe măsură, menite să le înalțe nivelul politico-ideologic și să satisfacă masa mare a alegătorilor consumatori de șușanele nemestecate.
>Visul câtorva politicieni, aleși prin grija unor votanți legați la ochi, este de a da românilor o Miss Parlament!!! Să vadă poporul a cui din partid, care parlamentară este mai bună și mai frumoasă. Doar organizara unui concurs de frumusețe între parlamentarele țării poate spune cine-i mai frumoasă, că de deșteaptă nu ne interesează.
Vestea fierbinte a fost dată de deputatul PDL, Alin Popoviciu, care a declarat că hotărârea s-a luat în urma unei dezbateri estivale, la o bere, între aleși reprezentanți ai mai multe partide parlamentare.
Democratic, carevasăzică. Bravos, neicușorilor, că bine ați mai ticluit-o!
Fie vorba între noi, părerea mea este că acești aleși au privit cu jind la colegele lor din Parlament, care toată vara s-au distrat cu alegătorii, în vacanță, la munte și la mare sau la depărtare de țară, etalând pe toate canalele media calitățile lor trupești, umane și politice, care le-au adus notorietate.
>Și ce este mai important pentru unii alegători decât un costum de baie, un sutien, niște bikini de parlamentară neaoșă, care să le pună în evidență frumusețea și inteligența de care dispun. Că de aia sunt alesele neamului, să arate că au cu ce și pot, bre!
Plecând de la disputa politicienească pe subiectul ce partid are „marfa”, adică femeiea cea mai frumoasă în Parlament, că fiecare și-o laudă pe a lui, vorba deputatului Popoviciu, politicienii în cauză au convenit să tranșeze problema. Și nu oricum, ci printr-un concurs oficial Miss Parlament.
Să fie clar.
Domnii cu ideea au detaliat, prin vocea purtătorului de cuvânt amintit mai sus, modul în care se va face alegerea “Frumoasei Parlamentului Român”. Astfel în noua sesiune legislativă, fiecare parlamentar va primi câte un formular pe care să-și voteze aleasa.
>Și pentru corectitudinea alegerii, “Direcția Parlamentară Anticorupție pentru Supravegherea Alegerilor Miss Parlament”, va fi vigilentă pentru ca liderii partidelor să nu influențezel votul. Pentru ca șefii grupurilor politice să nu pună presiune pe votanți. Să fie alegeri democratice, libere și corecte.
“Frumoasă idée. Interesant concurs pentru genialii care au pus-o la cale”. Numai că unele potențialele candidate parlamentare nu au fost prea încântate să-și etaleze nurii în fața colegilor politicieni.
Ba, chiar au fost voci care au reacționat imediat, acuzând discriminare, indignare. Altele mai trecute de vârsta Miss-ului și-au exprimat regretul că nu mai sunt tinere și nu mai au ce să arate la “Frumoasa Parlamentului”.
În schimb, politicienele considerate cu șanse reale de a câștiga titlul de Miss, nu dăm nume pentru a nu influența alegerile, în urma cercetărilor și sondajelor analiștilor în domeniu, nu au făcut declarații publice, gâdilate probabil în orgoliul propriu de posibilitatea de a urca în topul ierarhiei parlamentare.
>Chiar dacă a fost surprinsă de această știre fără precedent în politica românească, opinia publică a reacționat imediat, primit cum se cuvine ideea lui Popoviciu și a celorlalți politicieni care au pus la cale acest concurs de Miss.
Mai mult, de la mârâieli și proteste, precum că nu-i rolul și rostul Legislativului să se ocupe de un astfel de concurs, fie el și pentru politiciene, după ce i-au etichetat pe parlamentarii cu ideea în fel și chip, simplii alegători-votanți au gândit creativ și au propus alte concursuri, pentru binedispoziția poporului:
“Miss parlamentar la pârnaie, Miss ales corupt, Miss somnul dulce, Miss parlamentar mincinos, Miss-îs prost, Miss hot” și exemplele ar putea continua, știind că imaginația românilor este nemărginită.
>Ce mai, evenimentele și ideile fierbinți ale celor votați să facă legile țării sunt multe și diverse, să nu zic altfel. De pe acum însă, se anunță o dispută politică aprigă și un spectacol tare în Legislativ, așa că abia aștept să înceapă noua sesiune parlamentară, să ne crească cel puțin adrenalina, dacă nivelul de trai este mai greu de ridicat.<
blockquote>

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu