miercuri, iunie 01, 2016

Cadoul otrăvit al sindicatelor pentru școlari


Elevii, bătaia de joc a sindicatelor vopsite din Educație


1 iunie 2016
Ziua Internațională a Copiilor.

În București sunt anunțate restricții de circulație în zona centrală a orașului, într-un trafic infernal și fără aceste restricții.Sindicatele din învățământ au anunțat scoaterea în stradă a 15. 000 de profesori pentru proteste. Proteste față de guvern. Sindicatele vor bani de la buget. Mai mulți bani decât le poate oferi guvernul. Chiar dacă acest guvern nu are de unde să le dea câți bani vor.

Care este cadoul otrăvit al sindicatelor corupte din sistemul catastrofal de Învățământ al României, de Ziua Internațională a Copiilor? Cum înțeleg sindicatele vopsite din Educație să respecte drepturile școlarilor într-o perioadă extraordinar de importantă pentru elevii care se pregătesc și au examene în această perioadă? Cum înțeleg liderii de sindicat să-și facă meseria, să respecte și să contribuie la dezvoltarea și performanța învățământului românesc? După cum constatăm, de mulți ani de zile, pentru aceste sindicate nu este prioritară Educația Națională, ci banii. Lucru anormal în țările dezvoltate, dar normal în țara noastră unde corupția și incompetența sunt duse pe înalte culmi de civilizație și progres.


Sindicatele corupte au lăsat elevii de izbeliște, au adunat dascăli de prin toată țara și au anunțat mari proteste în Capitală, într-o perioadă total nepotrivită pentru activitatea școlară, influențând negativ procesul de învățământ. Tocmai acum, în apropierea sfârșitului de an școlar, când sunt programate evaluări, simulări, examene de bacalaureat. Când elevii în special, dar și profesorii trebuie să conștientizeze mai mult importanța perioadei și a activității profesionale pe care o desfășoară.

Acum, când dascălii ar trebui să aibă o responsabilitate mult mai mare față de elevii lor, ale căror rezultate la treptele de educație pe care le au de trecut reflectă nu doar nivelul educației școlare cât și nivelul pregătirii dascălilor. Nivelul educației naționale care a fost catastrofal în ultimii ani. Nivelul educației naționale care relevă tot mai puțin performanța și competența , aducând în schimb, în prim plan multe și mari probleme ale sistemului de învățământ.


Ce vor sindicatele vopsite, manipulate și manipulatoare? Manipulate de diferite forțe politice și de oneroase interese și manipulatoare pentru majoritatea angajaților din sistemul național de educație.

Vor bani, bani, bani. Cât mai mulți bani. Nu sunt mulțumite cu ce poate să le dea guvernul actual!!! Vor tot mai mulți bani!


Nu vor să accepte salarizare pe criterii de performanță profesională. Nu le convine să fie condiționați de performanța profesională, ca în orice domeniu din lume. Vor doar bani fără nici un fel de performanță!!! De ce? Cum poate să se dezvolte și să performeze Educația fără criterii profesionale solide, de performanță, fără condiții și resurse materiale decente și mai ales fără dascăli bine pregătiți profesional, pasionați, dedicați motivați pentru profesia lor excepțională?

Angajații din învățământ, în special dascălii, chiar dacă majoritatea nu au salarii și condiții decente de activitate, trebuie să-și facă onest și cât mai bine meseria pe care și-au ales-o, cum  și-o fac și alți angajați din diverse domenii de activitate, care se confruntă cu probleme similare. Dascălii nu trebuie să stea tot timpul cu mâna întinsă și să cerșească mila statului și a părinților elevilor. Trebuie să-și respecte nobila profesie, să-și respecte elevii pentru educația cărora au o responsabilitate enormă și să-și facă treaba pentru care sunt plătiți.


Nu este de ajuns că situația Învățământului, ca și în Sănătate, este catastrofală. Nu este de ajuns că se întâmplă lucruri foarte grave în Educație. Sindicatele vopsite nu se uită în grădina lor să vadă câți angajați din învățământ sunt incompetenți, nepregătiți profesional, nemotivați, imorali, certați cu legea, câți sunt pensionari sau câți au probleme psihice și totuși predau la catedră? Săptămânal, sunt știri negre din Educație, iar multe dintre acestea sunt provocate de așa zis dascăli cu probleme. Chiar ieri, au leșinat câțiva elevi într-o școală bucureșteană din cauza prostiei dascălului.

Sunt școli cu calculatoare pe care s-a așternut praful de o palmă, dar profesorii le cer elevilor să le deseneze tastatura sau să le aducă poze cu tastatura computerului. Așa fac Informatică unii profesori în unele școli!!! La Tehnologie, o materie depășită ca și mulți profesori care o predau, inutilă, elevi de clasa a VII-a sunt învățați de profesori că vaporul merge pe apă și avionul zboară!!! La Matematică și Română mulți dascăli sunt interesați doar de meditații pe bani. Foarte multe școli duc lipsă de dascăli calificați, motivați. din această cauză apelează la profesori pensionari, în multe cazuri depășiți profesional și bolnavi, cu o mentalitate din alte vremuri. Sunt unități de învățământ cu mari lipsuri material acoperite cu chiu cu vai de ajutorul părinților de școlari. Nimeni nu întreabă și nu trage la responsabilitate autoritățile locale că nu au grija școlilor!!! Mai există cadre didactice a căror competență profesională se reduce la bătaie, la metode inacceptabile, învechite. Exemplele pot continua la nesfârșit.


Dar aceste lucruri nu interesează sindicatele corupte, care, după aceste proteste la sfârșit de an școlar, se pregătesc de vacanță. O vacanță lungă în care vor fi plătiți toți angajații din sistemul de educație, de la bugetul de stat. O fi bine, o fi rău pentru aceste sindicate vopsite care nu vor să accepte criteriile de competență și performanță? Pentru elevi și starea învățământului actual sigur sunt lucruri grave.

Sistemul național de educație trebuie depolitizat total. Sindicatele din învățământ trebuie să fie doar apărătorii onești, competenți ai drepturilor salariaților din domeniu. Sindicatele trebuie să abdice politica, interesele oneroase și să elimine corupția din preocupările sindicale. Sindicatele trebuie să renunțe la a fi manipulate și la a manipula dascălii.

Oare câți dintre dascălii cu salarii mici, cu resurse materiale insuficiente, care își desfășoară activitatea în condiții grele, cu multe eforturi, în medii neprietenoase, știu cu adevărat ce lefuri, ce privilegii și ce jocuri de interese fac sindicatele prin liderii lor? Liderii care îi scot în stradă și îi manipulează ordinar?

Ar trebui ca atunci când sunt chemați în stradă, să protesteze, dascălii să afișeze și salariile și privilegiile liderilor de sindicat în comparație cu salariile lor insuficiente. Ar trebui, dacă sunt cinstiți și nu au nimic de ascuns, ca însuși liderii de sindicat să-și afișeze public salariile și să-și declare privilegiile și interesele. 

Acești lideri de sindicat din învățământ îi vedem permanent la televizor, dându-și cu părerea nu doar despre probleme ale educației, ci și despre diverse alte lucruri care nu fac obiectul competenței lor! Când mai au timp să își facă aceștia meseria dacă sunt tot timpul în prim plan? Pot să răspundă la această întrebare, simplă,  îndreptățită? Chiar așa, ca simplu cetățean, întreb și eu , ca prostul, care or fi competențele și performanțele profesionale ale acestor lideri de sindicat vopsiți? Competențe și performanțe adevărate, nu cele trecute în CV-urile de doctori, de genii în învățământ. Știe cineva?

Evident, nu toți dascălii au dat curs boicotului sindicatelor și s-au dus la școală, la cursuri, făcându-și munca exemplar, cu abnegație, cinste, cu atenție, responsabilitate și dragoste față de elevii lor. Fără să ceară alți bani decât salariul pe care îl au, chiar dacă uneori, acesta le este insuficient. Sunt profesorii care nu și-au boicotat și sabotat elevii într-o perioadă importantă a formării lor. Cinste acestor dascăli!

Dacă sindicatele corupte din sistemul de educație națională au înțeles să saboteze școlarii, este totuși de remarcat că există instituții, organizații, personalități și persoane care totuși, se gândesc la copiii României, marcând prin diverse evenimente și manifestări Ziua Internațională a Copiilor.

 Despre situația copiilor României, în anul de grație 2016 al secolului XXI, puteți afla mai multe pe http://www.asproas.ro/?p=1901.