luni, noiembrie 16, 2015

România terfelită de tagma politicienilor de speță joasă


Politicieni iresponsabili din cauza cărora au murit și mor  oameni nevinovați
Tagma politicienilor de speță joasă pare tot mai mare și mai puternică, batjocorind permanent cetățenii onești, considerându-i doar slujitorii atotputernicilor zilei și nu invers, cum ar fi normal.

Tagma politicienilor români tupeiști fără margini, obraznici cât cuprinde, aroganți, sfidători și batjocoritori la adresa românilor de rând pe spinarea cărora s-au cățărat la putere, este din ce în ce mai mare. Și la vedere. Fără opreliști de cetățenii pe care-i batjocoresc în permanență. Fără fereală, în văzul și auzul lumii. Fără respect față de oameni. Total imorali.
Politicieni de speță joasă care tratează România ca pe cea mai tută și decăzută vânzătoare de plăceri. Politicieni care șterg cu țara pe jos, în numele interesului mafiei politice și șterpelesc tot ce le cade în mână, în interesul poporului umilit și batjocorit cu bună știință.
Politicieni iresponsabili din cauza cărora au murit și mor zilnic oameni nevinovați.
Cetățenii simpli ai României, cei care nu fac parte din tagma politicienilor, a diferitelor mafii sau grupuri organizate de corupție, se revoltă tot mai tare pe zi ce trece, aflând de cât mai multe ”acte de vitejie și curaj”, făcute în numele și spre ”binele” poporului de ”iubiții” lor conducători de partid și de stat. Din când în când, astfel de  ”vitejii” sunt aflate ca urmare a producerii unei tragedii sau alta, cum a fost și cea în urma căruia a murit la datorie, polițistul/motociclist din coloana personală a ”bravului” general Gabriel Oprea, cea mai celebră eminență cenușie a momentului.
Opinia publică indignată și-a pus numeroase întrebări în privința coloanei oficiale a marelui demnitar, pe val, generalisimul Oprea, și a împrejurărilor în care s-a produs acccidentul, a solicitat autorităților să-și facă treaba și să afle numele vinovaților de moartea unui om nevinovat, timp în domnia sa a catadicsit să facă declarații de presă. Acest lucru s-a întâmplat după ce revoltați, unii polițiști, subordonați din Ministerul Afacerilor Interne, au început să dea pe surse, sub protecția anonimatului, declarații prin care prezentau abuzurile înaltului demnitar. Tot în acest timp, s-au pus scut pentru acesta și unii colegi de ”Interes național”, apărându-l și declarând cu tărie că este alb ca laptele și pur ca un bebeluș!
L-am văzut pe ministrul Oprea la televizor când intra cu o mină gravă, în sediul ministerului, preocupat numai el știe de ce lucruri, fără să răspundă la salutul gărzii înlemnite înaintea sa. Probabil, se gândea profund ce o să le răspundă jurnaliștilor cu întrebări ”indecente, nesimțite”, că de cealaltă parte a presei, umilă, slugarnică, controlată, nu avea nici o grijă. Cu calm, tupeu, doza de cinism cotidiană, ”Interesul național„ a declarat fără echivoc, că se afla ”în timpul unei deplasări desfășurate în scop profesional!!!”, fără să dea detalii în ce consta scopul profesional. Și evident, că nu a încălcat legea. Păi, se aștepta cineva să declare că este responsabil de încălcarea legii? Evident că nu. Și cu asta, basta. N-a vrut să răspundă la întrebările firești ale jurnaliștilor.
O altă mostră de mare tupeu, ”demnitate și curaj”, obrăznicie publică, a dat dovadă, cu câteva zile înainte, un alt mare membru al Guvernului, ministrul Eugen Nicolicea, care întrebat telefonic de un reporter al postului Europa FM, referitor la incidentul soldat cu moartea polițistului din coloana oficială a generalisimului Oprea, demnitarul l-a făcut praf pe jurnalist:

”Reporter: Aţi vorbit cu domnul vicepremier şi...
Eugen Nicolicea: N-am vorbit. Altceva?
Reporter: Ştiaţi că era într-o coloană oficială. De unde venea şi unde se îndrepta?
Eugen Nicolicea: Acest lucru este evident, că era într-o coloană oficială. Venea de la o instituţie din domeniul siguranţei naţionale şi se îndrepta spre Minister. Altceva?
Reporter: Acolo condiţiile meteo, din ce am aflat de la Poliţie, nu permiteau folosirea unui antemergător. Era frig afară? Ploua? Mă auziţi, domnule ministru?
Eugen Nicolicea: Da, ai făcut o afirmaţie. Pune întrebarea.
Reporter: De cine a fost luată această decizie să se folosească un poliţist pe motocicletă în faţa coloanei oficiale.
Eugen Nicolicea: La intrarea în serviciu, condiţiile meteo erau bune, iar în condiţiile în care acestea se schimbă, decizia de a ieşi din coloană îi aparţine motociclistului. Dacă tot comentezi comentarii, în zilele acestea n-au fost temperaturi sub zece grade la orele despre care vorbiţi voi.
Reporter: Potrivit legii, membrii Guvernului pot folosi coloana oficială doar în cazuri de urgenţă. Era un caz de urgenţă?
Eugen Nicolicea: Am ajuns la Guvern. Îţi mulţumesc frumos.”
Concluziile mostrei de ”bărbăție” și ”inteligență„ ale acestui ministru, parlamentar, politician, cum vreți să-i mai ziceți, le poate trage fiecare dintre cititori.
O altă mostră de batjocorire a sublimei noastre țărișoare cu locuitorii ei care nu fac parte din găștile diverselor interese politice sau de altă natură, este și gâlceva premierului  în funcție la acea vreme, Ponta, cu ”cetățeanul Klaus”, din colecția toamnă-iarnă, aș zice. După ce șeful Guvernului a fost acuzat de președintele României, și nu este prima dată, că a sărit calul și a încercat să pună la cale politica externă cu vecinii, fără a avea mandat în acest sens, acuzatul, pardon, era să zic inculpatul, a replicat, umflându-și mușchii, cu dedicație pentru ”cetățeanul Klaus”, că ”s-a dus la Bruxelles ca Surda la horă și, cum s-a dus așa s-a și întors!” Și pentru că președintele Klaus Iohannis nu face nimic, d”aia s-a dus premierul la Sofia, să rezolve problemele nerezolvate, a mai țipat ”Micul Titulescu”, arogant, cu tupeu, la presă, ca să audă cine trebuie.
La puțin timp distanță, în fața Clubului Colectiv, edilul sectorului 4 în funcție la acea vreme, Cristian Popescu Piedone, care se gudura pe lângă ”marele” bărbat de stat Oprea, în interesul și dorința acerbă de a ajunge primar al Capitalei, și-a încordat mușchii în fața unui cetățean care încerca timid să îl tragă la răspundere, repezindu-l: ”Ai vreo problemă cu mine? Sunt eu vinovat?” Ulterior, problema ”marelui” edil demisionat Piedone a fost că l-a luat DNA, i-a găsit vina și l-a și legat. Norocul  acuzatului îmbolnăvit subit de inimă în arest, a fost hotărârea unui judecător care  l-a eliberat câteva zile mai târziu.
Acestea sunt doar mici exemple de tupeu, aroganță și prostie din partea vremelnicilor aflați momentan, la putere. Dar, dacă le-ar contabiliza cineva, ar constata că România este terfelită zi și noapte de acești indivizi și alții de aceeași teapă. Sunt sigur că astfel de specimene politice, demnitari, cu atitudini și comportamente asemănătoare vor ieși la iveală, vor deveni notorii și în noul guvern interimar, precum și în noile structuri ale puterii care vor rezulta în urma alegerilor locale și parlamentare programate anul viitor. Deja, sunt mulți astfel de cetățeni dornici de mărire, care desfășoară o campanie electorală începută încă din vara acestui an.
Oare, cât o să le mai meargă acestor indivizi, să-și facă mendrele pe spatele poporului român?
 Toată lumea știe că, la un moment dat, se strânge funia în jurul gâtului fiecărui nelegiuit.