miercuri, aprilie 29, 2015

Boomerangul Marelui Șef


Prostii și visuri istorice

Megalomania, trufia, prostia, aroganța fără măsură exprimate public, tare și răspicat, să se știe cine-i șeful, comandantul suprem, vor să rescrie istoria politică a României. După ”naziștii și comuniștii care au rescris istoria”, doar  căderea guvernului MRU, din urmă cu trei ani, a mai consemnat o realitate istorică de asemenea importanță, în opinia visătorului politician, actual șef de executiv și de partid Victoor Pooontaaaa.

Ce căderea Berlinului, sfârșitul celor două conflagrații mondiale, căderea comunismului, ciocnirea civilizațiilor? Căderea guvernului MRU a însemnat rescrierea istoriei, eveniment marcat recent, de marele șef Ponta, printr-o adunare uselistă de preamărire a propriei personalități, a faptelor, lucrurilor înfăptuite pentru țară și popor.


Demnitarul cățărat fără scrupule la vârful puterii executive a țării, se vede clar intrat în istoria României, ca un mare conducător al secolului XXI. Se vede în cărțile de istorie după care vor învăța nepoții și strănepoții noștrii, prezentat cu poze și fapte de vitejie, alături de Mihai Viteazu, Ștefan cel Mare, Nicolae Ceaușescu și alți înaintași de seamă. Se vede ca cel care a schimbat realitatea istorică și a dus națiunea pe noi culmi de progres și civilizație.

Personajul aproape că s-a inclus singur în manualele de istorie, considerându-se atotputernic, din moment ce se laudă că a dărâmat un guvern, MRU, a pus un președinte de țară, pe liberalul Klaus, și este aproape de a-și înfăptui un vis promis boborului român, acela de a-i băga la închisoare pe Udrea și Băsescu. Vis îndeplinit pe jumătate de către Ponta, cum singur a declamat entuziast la marea de admiratori useliști, prin băgarea la răcoare a coanei Nuți. Rămâne să și-l completeze și cu trimiterea lui Băse la Beciul domnesc, dar pentru asta trebuie să depună eforturi serioase deoarece marinarul se ține puternic de colacul de salvare.

Câtă prostie, câtă aroganță, trufie, ignoranță, lipsă de bun simț, de decență să te  bagi singur în istoria unei țări, prin astfel de fapte de vitejie!!! Noroc că sunt doar visuri apărute în mintea unor politicieni megalomani. Numai la astfel de politicieni români cred că se manifestă. Dacă lui Ceaușescu i-au trebuit 25 de ani și o țară întreagă de oameni, care au lucrat la cultul personalității acestuia, să intre în istorie, marelui șef Victoor Pooontaaa i-au fost suficienți doar trei ani să rescrie istoria! Vă dați seama câtă istorie ar putea să mai scrie în restul de 23 de ani, dacă ar putea. Unde ar putea duce acesta România?

Lăsând tonul ironic, probabil că personajul ar putea fi amintit peste ani și rămas în memoria colectivă prin cu totul și cu totul alte realizări și înfăptuiri, de altă natură, care s-ar putea să nu-i facă mare cinste.

În loc de aniversarea unui astfel de eveniment „măreț”, căderea guvernului MRU, și trecerea în revistă a faptelor de ”vitejie”, îi propun marelui șef Victor Ponta să analizeze alte lucruri și realități românești, mult mai dure, mult mai grele, să facă o analiză la următoarele:

-să numere penalii din partid cercetați, anchetați și condamnați; să numere penalii din guvern, din ultimii trei ani; să numere penalii din administrație.

-să numere sutele de mii de slujbe promise românilor și necreate.

-să numere tragediile, dramele zilnice ale românilor, copii sau adulți, care mor zilnic, la porțile și în incinta spitalelor din cauza sistemului.

-să numere și să analizeze prostiile politice, istorice ale executivului și formațiunilor politice care l-au împins la vârful puterii.

Să vadă realitatea actuală și să lase prostiile și visurile istorice.

Nu toți românii se mai lasă prostiți de politicienii megalomani, dovadă stau și reacțiile unora dintre ei la evenimentul creat de Ponta și USL, reacții dintre care redau doar câteva comentarii de pe rețelele de socializare:

a sarbatori faptul ca ai daramat un guvern prin metode pe care astazi din ce in ce mai multi romani isi dau seama ca a fost o lovitura de stat si pe care numai hotii si manipulatii nu o recunosc , nu-I altceva decat prostie si numai ponta putea sa propuna asta.sper ca romanii sa ia atitudine si…”

” Ii invita la eveniment si pe parlamentarii care au votat si sunt in puscarie sau sub supraveghere judiciara: Hrebenciuc, Fenechiu, Ghita”

parca promitea mai putine taxe, someri mai putini, investitii, km autostrada. Din astea nu a realizat NIMIC si se lauda cu dosarele facute de Morar care a fost pus de Basescu.”

Sa declari public ca PSD a avut in plan bagarea in inchisoare a lui Traian Basescu si a Elenei Udrea, depaseste limitele idioteniei, adica e mana ta faptul ca Udrea e in arest!?”

Ce tare! Ponta pune la realizari ca Iohannis a ajuns presedinte! Culmea tupeului! Ar trebui sa puna la realizari ca in guvernarea Ponta a fost condamnat definitiv Voiculescu? Si Nastase... asta chiar de doua ori :))”

Pentru un astfel de premier ,sint intradevar mari realizari .ati uitat sa mentionati si citi cetateni ati exilat.”

După cum se vede, circul creat și prezentat cu surle și trâmbițe, de unii dintre atotputernicii zilei din România, nu ține de foame, nu salvează vieți și nici nu rezolvă problemele românilor. Acest circ gratuit poate doar să aibă țintă electorală, în perspectiva alegerilor de anul viitor, dar s-ar putea să funcționeze ca un boomerang pentru regizorii care l-au pus în scenă.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu