joi, noiembrie 13, 2014

Noul președinte va avea coadă de ”dalmațieni” după el la Cotroceni

Piatră grea de gâtul viitorului președinte al României



Oricare dintre cei doi candidați la președinția României va urca dealul Cotrocenilor, va avea în spate un mare balast, care le va crea tot timpul probleme. Spre deosebire de excandidatul independent Monica Macovei, de exemplu, atât Victor Ponta cât și Klaus Johannis, indiferent care va fi alesul poporului, mai mult sau mai puțin conștient pe cine pune ștampila și de ce îl alege, va avea o gașcă de penali în spate, aparținători ai formațiunilor politice care i-au susținut.

Fie că sunt sau au fost parlamentari, miniștri, baroni, sau au deținut alte demnități, fie că sunt cercetați, acuzați, judecați sau vizați de mâna lungă a legii penale, fie că au susținut într-un fel sau altul într-un fel sau altul candidatul preferat, acești cercetați,bănuiți, prezumtiv infractori și infractori dovediți de instanțele de judecată constituie o piatră grea de gâtul viitorului președinte al României. Noul șef de stat se va simți obligat, iar dacă nu se va simți el îl vor face alții să se simtă, față de toți cei care l-au sprijinit politic, logistic, l-au sponsorizat și au lucrat pentru el ca să îl urce în fotoliul de la Cotroceni.

Oricât ar vrea să se dezică viitorul președinte de gașca lui de penali, chiar și moștenită de la partidul în care a intrat, cum este cazul lui Johannis, nu o să poată face ușor acest lucru. O să-i vină foarte greu să se detașeze de susținătorii din campanie chiar imposibil, iar aceștia sigur o să dorească să-și primească răsplata pentru serviciile aduse.

Nu cred că cineva a susținut pe altcineva degeaba, ci l-a susținut pentru a obține diverse avantaje. Alții o să aștepte răsplata președintelui pentru a-i ajuta să scape de problemele cu legea, să scape de dosarele penale, să devină curați și spălați de păcate ca lacrima.

Pus într-o astfel de situație, obligat de lege să se detașeze complet de partidele și organizațiile care l-au susținut în campania electorală, noul președinte nu are prea multe alternative la îndemână: ori se supune găștii de penali și profitori și atunci devine o simplă marinetă manipulată de păpușari; ori îi refuză complet și atunci îi face dușmanii săi și pierde sprijinul lor; a treia cale este una de mijloc, unde noul președinte al acționa la limita legii, încearcă să împace și capra și varza. Această cale poate fi extrem de periculoasă, atât pentru el cât și pentru acoliții săi.

Nu-i nici o problemă, se descurcă și noul președinte, cum s-au descurcat și președinții dinaintea lui, că românii sunt descurcăreți la o adică, ar spune gura lumii slobode. ”Că noi votăm ca proștii, dar ei toți tot pentru ei lucrează, nu pentru popor!”-cum ar zice un sătean din celebra localitate Nana, unde oamenii nu-l scoteau și nu-l scot din apelativul ”Chioru” și din înjurături pe președintele Traian Băsescu, care și-a luat pământ în această localitate.

După cum se constată și în campania electorală penalii și sprjinitorii pătați din partide ai celor doi candidați din turul doi, au constituit un cal de bătaie reciproc. Diferența între aceste două găști de susținători este că unii sunt mai mulți și alții sunt mai puțini la număr, dar în ambele tabere există destui clienți ai DNA-ului și ai instanțelor de judecată, care, mai devreme sau mai târziu, își vor face făcută simțită influența și presiunea asupra noului locatar de la Cotroceni.

Iar acestor ”dalmațieni” de partid și de stat, de județ, de grup sau de gașcă, li s-ar putea adăuga și acoperiții sau neacoperiții din serviciile mai mult sau mai puțin secrete, care au tras la căruța noului președinte încă din faza candidaturii sau chiar mai dinainte de nominalizarea la prezidențiale.

Întrebarea  principală pentru succesorul ”Chiorului„ în fruntea statului este cât de bine va conduce țara, cum își va respecta promisiunile și alegătorii, având un balast greu de gât format din șleahta ”dalmațienilor”? Sau vor ”lucra tot pentru ei” și vor ignora complet ”boborul” care i-a urcat dealul Cotrocenilor?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu