miercuri, octombrie 08, 2014

DNA pe urmele celui mai puternic agent din România?


Alo, cine reține teroristul termic?

În România agenturilor și agenților acoperiți, neacoperiți și de influență, care luptă pentru acapararea puterii la vârful statului, constatăm, ca simplii cetățeni plătitorii ca proștii, că cel mai puternic agent este agentul termic. Cu agentul termic nu te pui, îl avem sau nu-l avem musafir în casă, tot bagăm adânc mâna în buzunar și îl plătim. Al dracului agent termic, nici nu-l vezi, nu știi dacă e real, tot aștepți să vină pe țeavă, cu mâna sub apă rece, dar tot degeaba. Nu vine niciodată când ai nevoie de el. Te face cum vrea el și își atinge scopul terorist, astfel încât noi rămânem toți ca proștii și plătim din banii noștrii.


La ora la care scriu aceste rânduri, pentru redarea cât mai fidelă a impactului cu agentul termic teroristul numărul 1 al capitalei europene București, proba robinetului mi-a demonstrat încă odată cine-i cel mai tare agent din România. Asta în ciuda apelurilor edililor, asigurărilor instituțiilor implicate și intervenției mega prim ministrului actual, Victor Ponta, grande visătore președinte de la Republica Romania.
Nici agenturilii lui nea Nicu, nici agentul acoperit indicat de Băse și căutat cu lumânarea de toată presa, nici agentul de influență al lui Năstase nu fac la un loc, cât agentul termic al Primăriei Capitalei, al RADET, ELCEN sau al cui o fi, că numai al cetățenilor plătitori de facturi nu este.

Absolut, dar absolut ”întâmplător” războiul agentului termic din București a izbucnit tocmai acum toamna, când s-a răcit vremea și culmea, s-a dat drumul și la Campania electorală. Până recent a curs apa caldă, dar de ceva timp nu mai există, cine știe unde s-a infiltrat puternicul agent termic și apare atunci când nu te aștepți, cu țârâita, pentru puțin timp.
Bașca, colac peste pupăză, dacă ne luăm după mega primarul Oprescu, ”părintele„ grijuliu al bunăstării bucureștenilor și barometrul termic, există toate șansele ca teroristul numărul 1 să ne lase fără căldură în case, la iarnă, pe noi, pe toți cei dependenți de sistemul centralizat de încălzire.

În timp ce noi suntem terorizați la țeavă, la robinet, principalii actori, responsabili ori mai degrabă iresponsabili, fac diverse jocuri de interese menite să le ridice mingea la fileu, crească afacerile și capitalul electoral. Public, în paralel cu ”preocuparea absolută pentru asigurarea securității și bunăstării bucureștenilor”, Primăria Generală, Consiliul Local, ELCEN, RADET, Guvern, primării de sector, edili îngrijorați se zbat să prindă cu toții agenul termic terorist.
Și cetățenii ca proștii, dependenții de RADET, așteaptă să simtă agentul buclucaș, gândindu-se cu groază la facturile care vor veni de plătit pentru apa caldă nevăzută, dar livrată și consumată de fapt ca apă rece. Și tot ca fraierii își imaginează cum vor fi victimele agentului termic în iarna care bate la ușă. Singura lor consolare ar fi, dar asta nu-i scutește de la frig și plăți abuzive, că vin alegerile și pun ștampila pe cine vor ei, nu pe cine încearcă să-i manipuleze și umilească public fără nici un fel de rușine.
Suspect, ”întâmplător”, criminal acest război al agentului termic terorist la început de sezon rece. De departe mi se pare că miroase a scenariu premeditat, afaceri ilegale, șantaj, interese bănești, politice, electorale. Până unde va merge și cât va dura? Cine l-a inițiat? Cui folosește? Cine manipulează? Cine plătește pentru abuz, înșelăciune, insecuritate socială în prag de iarnă? Cine-i despăgubește pe cetățenii păgubiți?
Nu știu de ce, dar simt că DNA-ul dacă nu a mirosit încă, sigur va lua urma terorismului termic și cred că în scurt timp va face cercetări și va anunța public acuzați în dosarul războiului termic al Capitalei.

Până atunci, vă ofer o probă de umor masochist cu care își deschide RADET-ul pagina site-ului propriu către cetățeni:

”De ce RADET Bucureşti?
• Pentru că meritaţi ce e mai bun!!! Sistemul centralizat de termoficare este cel mai sigur, ecologic şi ieftin sistem de încălzire.”

 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu