joi, mai 08, 2014

Ziua Europei va fi sărbătorită la București de tineri prin cea mai mare expoziție stradală de idei grafice



Expoziție manifest inedit 



Vineri, 9 mai 2014, la orele 15:30, pe esplanada din faţa Bibliotecii Centrale Universitare (Calea Victoriei nr. 88, Bucureşti) va avea loc un eveniment stradal inedit, de Ziua Europei. Peste 300 de tineri vor alcătui cea mai mare expoziţie stradală de idei exprimate grafic cu privire la viitorul Uniunii Europene şi aşteptările lor de la viitorul Parlament European, care va fi ales pe 25 mai 2014. Expoziţia stradală, având o lungime de 13 metri, este un manifest inedit, creat pentru a oferi participanţilor posibilitatea de a-şi exprima, în manieră artistică, aşteptările lor de la viitoarea legislatură a Parlamentului European, prin intermediul celor 5 artişti grafici prezenţi la eveniment. 
Ideile tinerilor (exprimate grafic de către cei 5 artişti prezenţi la eveniment) vor fi fotografiate şi publicate pe pagina de Facebook a Biroului de Informare al Parlamentului European în România. Acestea vor putea fi găsite la acest link: www.facebook.com/EPIO.Romania. Vor putea fi votate, prin acordarea de like-uri, în perioada 10 - 16 mai 2014, de către toţi cei interesaţi să susţină ideile participanţilor la concurs. Astfel, primele 3 cele mai votate idei transpuse grafic vor aduce iniţiatorilor lor câte o vizită la Parlamentul European, la Bruxelles.

Participanţii la eveniment vor primi informaţii utile de la cele două standuri principale în cadrul cărora vor fi distribuite materiale de informare despre Uniunea Europeană şi alegerile europarlamentare din 25 mai 2014, precum şi alte materiale de interes public. Tot aici, se vor putea completa quiz-uri informative şi transmite ideile către viitorii deputaţi români în Parlamentul European, prin intermediul unei urne de vot simbolice, care va fi transmisă viitoarei legislaturi a Parlamentului European. Întregul eveniment se va desfăşura între orele 15:00 - 19:00. La finalul evenimentului, la orele 19:00, ne vom bucura împreună de rezultatul acestei opere colective care va transpune ideile şi aşteptările cetăţenilor români de la Parlamentul European.

La eveniment sunt aşteptate să participe peste 300 de persoane: ONG-uri, elevi, asociaţii de studenţi, mass – media. Evenimentul este deschis participării publicului larg şi este organizat de Biroul de Informare al Parlamentului European în România, împreună cu Centrul Infoeuropa al Ministerului Afacerilor Externe, în parteneriat cu UNArte, cu sprijinul Primăriei Municipiului Bucureşti.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu