luni, iunie 17, 2013

Cornul mic, laptele şi mărul stricat au încheiat pe profit anul şcolar 2012-2013, în sectorul primarului Piedone

Bătaia de joc faţă de mii de elevi, care au frecventat cursurile şcolilor din Sectorul 4-Bucureşti, de-a lungul anului şcolar 2012-2013. În materialul de astăzi, aş vrea să vorbească mai mult fotografiile decât cuvintele, pentru că acestea arată o realitate ce nu poate fi pusă la îndoială de nimeni. Nici măcar de cei vinovaţi, oricât ar nega-o aceştia. Doar câteva cuvinte aş vrea să spun faţă de afaceriştii fără scrupule, ajutaţi, toleraţi, încurajaţi, se poate spune în multe feluri, de către autorităţile locale care au încheiat contractele. Afacerişti care au încasat o groază de bani necuveniţi, în schimbul cărora şi-au bătut joc de mii de şcolari, uneori chiar le-au pus viaţa în pericol prin lipsa de conformitate a produselor livrate. De partea cealaltă, autorităţi care au încheiat nişte contracte, fără să fie interesate de calitatea şi securitatea alimentară a produselor livrate elevilor din şcolile sectorului 4. Este vorba de Programul Cornul, laptele şi mărul, căruia îmi permit, pe baza realităţii, să-l numesc Cornul mic, laptele şi mărul stricat.
Tot anul şcolar 2012-2013, unităţile de învăţământ din cadrul acestui sector bucureştean păstorit de marele primar Cristian Popescu Piedone, incluse în programul sus amintit, au primit, atunci când au primit pentru că au fost multe zile când nu s-au livrat, cornuri de diferite dimensiuni, însă, niciodată mari cât ambalajul respectiv. Cornuri fără nici un gust sau cu gusturi ciudate, improprii consumului, puse în nişte ambalaje de plastic, care la simpla manipulare se rupeau, expunând cornurile la diverşi microbi şi agenţi patogeni periculoşi pentru sănătatea copiilor ce consumau aceste produse.
De cele mai multe ori, dimensiunea şi gramajul acestor cornuri şcolare erau sub standardul de 80 de grame. Firma care le produce şi livrează se pare că este un client vechi al acestui program pe care l-aş numi Program de îmbogăţire pentru afaceriştii oneroşi, fără scrupule, derulând de-a lungul anilor contracte în aproape toată ţara.
Cât despre merele livrate sau nelivrate şcolarilor, pentru că au existat nu doar zile, ci şi chiar săptămâni întregi în care elevii nu le-au văzut culoarea, cele aduse în şcolile sectorului 4 au fost improprii consumului. Mici, stricate de cele mai multe ori, nici unul cred, după cele pe care le-am văzut, necorespunzând nici dimensiunii şi nici greutăţii stabilite. De precizat este faptul că de-a lungul întregului an şcolar 2012-2013, nici o autoritate, administrativă, de control, sanitar-veterinară, de protecţie a consumatorilor, nemaivorbind de vre-un cadru şcolar-director, profesor, învăţător, de vre-un părinte sau alte persoane nu au sesizat faptul că elevii primeau produse improprii consumului uman, necorespunzătoare cu cele stabilite în contractele încheiate între Primăria sectorului 4 şi furnizori.
Acum, nu mai contează. Anul şcolar 2012-2013 este ca şi încheiat, afaceriştii îşi numără banii încasaţi pe spinarea copiilor, gândind probabil, la noi strategii de îmbogăţire în viitorul an şcolar. Edilii care au permis aceste contracte oneroase se pregătesc, probabil de vacanţă şi ei ca şi miile de elevi expuşi îmbolnăvirii, dar de pe urma cărora s-au făcut bani frumoşi de către „băieţii deştepţi” abonaţi la aceste contracte.
Să lăsăm însă, imaginile să vorbească în locul vinovaţilor şi să-i servim cu produsele respective, atunci când vor încerca să se dezvinovăţească, indiferent că sunt autoritate publică sau profitori. Paul Stan

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu